Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Πασχαλινές αυγοθήκες

Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα και σε λίγες μέρες οι μανούλες θα βάψουν κόκκινα αυγά! Γι' αυτό και εμείς σας ετοιμάσαμε δύο απλές αυγοθήκες με υλικά που πιστεύουμε ότι έχετε στο σπίτι. Η μία είναι αυγοθήκη-λαγός και η άλλη αυγοθήκη-κοτούλα! Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι: χαρτόνια, ρολό υγείας, μπογιές-μαρκαδόρους, λίγο βαμβάκι, κόλλα, ψαλίδι.


Αρχικά κόβουμε το ρολό υγείας στη μέση και τα βάφουμε ό,τι χρώμα θέλουμε. Όταν είναι έτοιμα, ξεκινάμε να κάνουμε τις αυγοθήκες μας! 
Για την αυγοθήκη-λαγό πρέπει να σχεδιάσουμε και να κολλήσουμε αυτάκια και  να ζωγραφίσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Εάν έχετε στο σπίτι έτοιμα ματάκια του εμπορίου μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Τέλος του βάζουμε λίγο βαμβάκι στην πίσω πλευρά για ουρά και έτσι τόσο γρήγορα και απλά είναι έτοιμο!


Για την άλλη αυγοθήκη πρέπει να σχεδιάσουμε και να κόψουμε σε διάφορα χαρτόνια ένα τρίγωνο για σώμα, φτερά, λοφίο και ράμφος. Συναρμολογούμε όλα αυτά τα κομμάτια όπως φαίνεται στην φωτογραφία, κάνουμε και δυο ματάκια και είναι έτοιμη και αυτή!


Τώρα και οι δυο είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα αυγουλάκια που θα βάψει η μανούλα τη Μ. Πέμπτη!


Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει, όπως λέγαμε και στο σχολείο μας και να δημιουργήσετε διαφορετικές αυγοθήκες. Ό,τι και αν αποφασίσετε... εμείς περιμένουμε να δούμε στα e-mail μας και τις δικές σας αυγοθήκες 😉 Να περνάτε όμορφα!!! 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου