Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!!


Καλημέρα και καλό μήνα να ‘χουμε! Πρωταπριλιά λοιπόν σήμερα… και σύμφωνα με το έθιμο που ήρθε από το εξωτερικό, σήμερα επιτρέπονται τα μικρά, αστεία και αθώα ψεματάκια. Ποιος γνωστός ήρωας παραμυθιού έλεγε συνέχεια ψέματα; Μα φυσικά ο ΠΙΝΟΚΙΟ!



Όσοι λοιπόν έχουμε το παραμύθι σπίτι μπορούμε να το διαβάσουμε, διαφορετικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ιστορία του στο σύνδεσμο που ακολουθεί:



Και τώρα ευκαιρία να ¨αποκαλύψουμε¨ και κάποιο ψέμα που είπαμε στο παρελθόν... Είναι καλό να λέμε ψέματα; Γιατί; Τι συμβαίνει όταν λέμε ψέματα; Θα θέλαμε έναν φίλο σαν τον Πινόκιο που έλεγε συνέχεια ψέματα; Πώς θα νιώθαμε αν κάποιος μας έλεγε συνεχώς ψέματα; Στο τέλος δεν ξεχνάμε φυσικά το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε.
Μετά τι ακολουθεί; Η αγαπημένη ασχολία των παιδιών… ζωγραφική!!! Ζωγραφίζουμε τι μας άρεσε από το βίντεο που είδαμε ή κάποιο ψέμα που είπαμε και τελικά θα θέλαμε να είναι αλήθεια.
Εναλλακτικά μπορούμε να δούμε το μύθο του Αισώπου ¨Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ¨. Τα μηνύματα είναι τα ίδια.😉

Έπειτα μπορούμε να ακούσουμε το τραγούδι ¨ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ – ΒΑΤΣΙΤΣΕΛΟ ΒΑΤΣΙΤΣΟ¨



Και τώρα ώρα για παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Πινόκιο! Προσπαθήστε να βρείτε τα ζευγαράκια των όμοιων εικόνων!



Ελπίζω να πήρατε ιδέες για τη σημερινή μέρα! Κλείνοντας εύχομαι να τελειώσει σύντομα αυτό που περνάμε και να ανταμώσουμε ξανά όλοι υγιείς στο σχολείο μας και δεν είναι ψέμα σαν αυτά που επιτρέπονται σήμερα... το εννοώ! Μας έχουν λείψει οι αγκαλιές (που δεν επιτρέπονται τώρα) και τα χαμόγελα σας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου