Επισκέψεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ (20-1-2015)
Το Λαογραφικό μουσείο της πόλης μας κάθε χρόνο οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα οποία μπορούν με βιωματικό τρόπο να μάθουν για την λαογραφία μας. Το φετινό πρόγραμμα αφορούσε την ελιά και ενώ δεν προλάβαμε να ασχοηθούμε καθόλου με την ελιά πήγαμε να το παρακολουθήσουμε γιατί ήξερα ότι μέσα από αυτό θα έπαιρναν τα παιδιά χρήσιμα πράγματα. Πράγματι τα παιδιά έμαθαν την ιστορία της ελιάς και πειραματίστηκαν με το λάδι φτιάχνοντας χειροποίητα καλλυντικά.


 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : "Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ...ΞΥΠΝΗΣΕ" ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (19-11-14)
Κάθε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα παρακολουθούμε μια θεατρική παράσταση με τα παιδιά και έτσι κάναμε και φέτος. Αφού είχαμε δυο-τρείς επιλογές από θεατρικά επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου που έχει παράδοση στο παιδικό θέατρο και πραγματοποιήθηκε στο ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ. Κομοτηνής που υποστηρίζουμε σαν δημότες και σαν σχολείο αυτού του δήμου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την παράσταση και ανυπομονούν να γίνουν και αυτοί ηθοποιοί στο θεατρικό έργο που θα ανεβάσουμε για τα Χριστούγεννα. Πάρτε μια ιδέα για το πως περάσαμε.
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (23-10-2014)
Με αφορμή την επέτειο του "Όχι" και την 28η Οκτωβρίου αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το στρατιωτικο-πολεμικό μουσείο της πόλης μας που βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας μέσα στην Ταξιαρχία. Ήταν η πρώτη μας εκδρομή και μάλιστα με τα πόδια και παρόλο που φυσούσε πάρα πολύ και ο ουρανόςήταν γκρίζος έτοιμος να βρέξει, εμείς δεν θέλαμε να την χάσουμε. Έτσι πήραμε το ρίσκο και με τη βοήθεια κάποιων μαμάδων που προσφέρθηκαν ξεκινήσαμε!! Μετά από ένα τέταρτο βαδίσματος, φτάσαμε!Εκεί μας υποδέχθαν με θέρμη οι υπεύθυνοι στρατιωτικοί και η ξενάγηση άρχισε!

Αφού ξεναγηθήκαμε μέσα στο μουσείο, βγήκαμε και έξω να δούμε τα άρματα και τα τανκς.


Τέλος, παρακολουθήσαμε μία παιδική ταινία 6-7' όπου ήταν από τα πρώτα κινούμενα σχέδια και αφορούσε την ιστορία της 28ης Οκτωβρίου. Γενικά τα παιδιά πέρασαν πάρα πολύ ωραία, έμαθαν πράγματα και πιστεύω θα την θυμούνται αυτή την επίσκεψη!


 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (4-4-2014)

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απρίλιου, την Παρασκευή 4 Απριλίου επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Εκεί μας υποδέχθηκε η υπεύθυνη η οποία μας ξενάγησε στο χώρο της Βιβλιοθήκης, μας εξήγησε πως λειτουργεί και μας παρουσίασε μερικά από τα χιλιάδες βιβλία που έχει. Στη συνέχεια, ανεβήκαμε στο 1ο όροφο όπου υπάρχει μία αίθουσα όπου γίνονται διάφορες προβολές και είδαμε μια παιδική ταινία για τα δικαιώματα του παιδιού κατα τη διάρκεια της οποίας σταματούσαμε την προβολή και συζητούσαμε αυτά που συνέβαιναν. Στο τέλος, κατεβήκαμε ξανά στο χώρο της βιβλιοθήκης, χαζέψαμε τα βιβλία και ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας.Έξω από τη βιβλιοθήκη μας περίμενε όμως μία ευχάριστη έκπληξη...απέναντι από τη βιβλιοθήκη υπήρχε μια παιδική χαρά όπου τα παιδιά έκαναν κούνια, τσουλήθρα, μονόζυγο, τραμπάλα και το ευχαριστήθηκαν!
Τέλος, να ευχαριστήσουμε πολύ τον σύλλογο γονέων που μας πρόσφερε το βιβλίο "Ο Ζίκο και το χέρι" που μιλάει για τον κανόνα των εσωρούχων αφού προηγήθηκε φυσικά  ομιλία από ψυχολόγο στους γονείς με θέμα "ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση". ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2013)

Κάθε χρόνο προς το τέλος της σχολικής χρονιάς πραγματοποιύμε μία εκδρομή με εκπαιδευτικό χαρακτήρα  και όχι μόνο. Στις αρχές Ιουνίου πηγαίνουμε επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο για να παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται και στη συνέχεια πηγαίνουμε δίπλα στο παρκάκι όπου έχει τραπεζάκια και καθόμαστε, τρώμε το δεκατιανό μας και  παίζουμε στην παιδική χαρά . Έτσι και τον Ιούνιο του 2013 επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κούκλες...κουκλάκια ...πραγματάκια". Το πρόγραμμα το έκαναν φοιτήτριες του τμήματος "Ιστορίας Εθνολογίας" του Δ.Π.Θ  και ήταν πραγματικά πολύ ωραίο. Τα νήπια έμαθαν με βιωματικό τρόπο πολλά πράγματα για την Αρχαία Ελλάδα και  ήρθαν σε επαφή με αρχαία, άκουσαν ιστορίες για την Αρχαία Ελλάδα και διασκέδασαν πολύ με τα  βιωματικά παιχνίδια.
Η επίσκεψή μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  (Απρίλιος 2013)

Τον Απρίλιο του 2013 και μετά από την πραγματοποιήση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα "Τα ζώα ", επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Πάνδροσο για να γνωρίσουμε τα ζώα του τόπου μας και τα ζώα υπό εξαφάνιση στην περιοχή μας.
Τα παιδιά πέρασαν πολύ ωραία, έμαθαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τη φύση, τα ζώα και την περιοχή μας και απέκτησαν οικολογική συνείδηση. Οι υπέυθυνοι του Μουσείου ο κ.Σωκράτης και η συζηγός του που δουλεύουν εθελοντικά εκεί , έχουν φτιάξει του μουσείο πολύ προσεγμένο, ελκυστικό για τα παιδιά και δουλεύουν με πολύ μεράκι. Φυσικά και η βοήθεια των φοιτητριών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. ήταν πολύτιμη.