Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

eTwinning-Πρόγραμμα STEM-3ος μήνας

Πέρασε και ο 3ος μήνας του προγράμματος stem και είχε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Φυσικά παίξαμε με το ρομποτάκι μας, κάναμε πείραμα και ασχοληθήκαμε με ένα καινούριο εργαλείο στον υπολογιστή. Ξεκινώντας λοιπόν, να σας πω ότι το πρόγραμμα μας έλεγε η μελισσούλα μας ανακυκλώνει στην πόλη, έπρεπε συνεπώς να φτιάξουμε μια πόλη για την μελισσούλα μας!Έτσι, ψάξαμε τους κάδους ανακύκλωσης που είχαμε στην τάξη μας και βρήκαμε ωραία κουτιά από γάλα μικρά και μεγάλα αλλα και ρολά υγείας και έτσι φτιάξαμε σπίτια και πολυκατοικίες από τα κουτιά και δέντρα από τα ρολά. Επίσης, από χαρτόκουτα έφτιαξα 4 κάδους όπου τα παιδιά τους βάψανε, κολλήσανε πλανω το σήμα της ανακύκλωσης και γράψανε στα ελληνικά και στα αγγλικά τι ανακυκλώνει ο καθένας. Έπρεπε όμως κάπου να στήσουμε αυτή τη πόλη...σε χαρτί του μέτρου σχεδιάσαμε δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα και τοποθετήσαμε πάνω τα σπίτια, τα δέντρα και τους κάδους και έτοιμη η πόλη μας! Σκορπίσαμε πάνω εικόνες από διαφορα ανακυκλώσιμα σκουπίδια και η μελισσούλα μας τα ανακύκλωσε με τη βοήθεια των παιδιών φυσικά!


Επόμενη δραστηριότητα STEM ήταν  το πείραμα "Το μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του". Τα παιδιά φέρανε ένα μπουκαλάκι από νερό, το οποίο είχαν γεμίσει το 1/4 του όγκου του με ξύδι, ένα μπαλόνι κ μαγειρική σόδα. Στα μπαλόνια βάλαμε 4κ.σ. μαγ. σόδα και τοποθετήσαμε το στόμιο του στο στόμιο του μπουκαλιού, στη συνέχεια σηκώσαμε το μπαλόνι, έπεσε η μαγ. σόδα στο ξύδι, και έτσι μαγικά το μπαλόνι φούσκωσε!



Τελευταία δραστηριότητα STEM γι αυτο το μήνα ήταν η δημιουργία ενός "συννεφόλεξου" στον υπολογιστή, πρόκειται για ένα σχέδιο από λέξεις που μπορείς να φτιάξεις με διάφορα προγράμματα. Εμείς φτιάξαμε ένα συννεφόλεξο στο σχήμα της ανακύκλωσης και με λέξεις σχετικές με την ανακύκλωση στα αγγλικά και στα ελληνικά. Άρχικά, βρήκαμε λέξεις σχετικές με την ανακύκλωση, είπαμε κάποιες από αυτές στα αγγλικά και μετά τα παιδιά τις  πληκτρολόγησαν στον υπολογιστή σ' ένα έγγραφο του word. Μετά μέσα από το πρόγραμμα www.tagxedo.com που είναι δωρεάν η χρήση του επιλέξαμε το σχήμα που θέλαμε, αυτο της ανακύκλωσης και ανεβάσαμε το σχετικό έγγραφο και το συννεφόλεξο μας ήταν έτοιμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου