Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Εγγραφές στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-2022


Αγαπητοί γονείς , 


Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία για την σχολική χρονιά 2021-2022 θα ξεκινήσουν στις 1 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Μαρτίου.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Η υποβολή των αιτήσεων-Υπεύθυνων Δηλώσεων εγγραφών της περ. α της παρ. 4 μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-22, εγγράφονται οι μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:


  •  Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

 Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

  • Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή . Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

 

1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια    

3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.


ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο/η Προϊστάμενος/η-Διευθυντής/ρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης,  οι γονείς ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)

η) Βιβλιάριο Εμβολίων (φωτοτυπία), του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α 25).


θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης,  ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή». 

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα ❗❗❗

Σε περίπτωση που τα τμήματα των νηπιαγωγείων μας υπερβούν τον αριθμό μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν στα τμήματά μας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας αποφασίζει την κατανομή μαθητών σε  όμορα νηπιαγωγεία, ενημερώνοντας άμεσα τους γονείς για το νηπιαγωγείο εγγραφής. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται μέχρι τις 10 Απριλίου.


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 

2531027491

καθημερινά ώρες 10:15-11:15 & 12:15-13:15

ή στέλνοντας mail στο :

mail@11nip-komot.rod.sch.gr



Ακολουθεί πίνακας με τις οδούς που περιλαμβάνονται στα όρια του 6ου-11ου Νηπιαγωγείου


ΟΔΟΙ

ΜΟΝΟΙ

ΖΥΓΟΙ

Αθηνών

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Αίμου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Αλεξανδρουπόλεως

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Αλκιβιάδου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Ανδριανού

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Ανδρέα Παπανδρέου


μέχρι 16

Ανδρονίκου

Μέχρι 43

Μέχρι 30

Αρκαδιοπόλεως

Μέχρι 31

Μέχρι 16

Βιζβίζη Δόμνας

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Βραδέλη Δημητρίου

Με κλήρωση με το 7ο Νηπ/γείο


Βρυούλων

Έως το ύψος Ταταούλων


Δημοσθένους

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Δοϊράνης

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Εγνατίας

ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ μέχρι 59-60


Επταλόφου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Ζαλόγγου

Έως το ύψος Ταταούλων

Έως το ύψος Ταταούλων

Ζουλιώτα

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Ηρώων 1940-1941 Λεωφ.

Από 23 έως 73

Από 84-86 και πάνω

Θουκιδίδου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Ιωαννίδου Αλβίνης

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Λαβυρίνθου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Λαέρτου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Λέσβου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Λυκαβηττού

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Μαλετσίδη Αθανασίου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Μανούδη Γεωργίου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Μαυρικίου από Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι Εγνατίας

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Μαυρομιχάλη Πετρόμπεη

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Μερσίνης

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Μεσολογγίου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Μίνωος

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Οχυρού Νυμφαίας

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Πάροδος Εγνατίας

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Πάροδος Σαλαμίνος

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Πάροδος Χαλκοκονδύλη Λαονίκου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμίου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Σαλαμίνος

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Σκρα

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Σοφιδών Ανατολικής Θράκης

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Στενημάχου

ΟΛΟΙ

ΟΛΟΙ

Ταταούλων

ΜΕΧΡΙ 21 ΜΟΝΑ


Τρικούπη Χαριλάου


ΜΈΧΡΙ 72-74

Φαναρίου

ΜΕΧΡΙ 31

ΜΕΧΡΙ 34

Φιλιππουπόλεως

ΟΛΟΙ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου