Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κέντρα ενδιαφέροντος ή γωνιές της τάξης!

Αρχή της σχολικής χρονιάς και το πρώτο πράγμα που κάνουμε εμείς οι νηπιαγωγοί είναι να φτιάξουμε τις τάξεις μας, να δημιουργήσουμε ελκυστικές γωνιές για τους μικρούς μας μαθητές που θα έρθουν πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο μας. Εννοείται ότι στην αρχή οι γωνιές της τάξης είναι λίγες και σιγά σιγά με τα παιδιά τις δημιουργούμε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μπορεί να δημιουργήσουμε πολλές γωνιές ανάλογα με τα θέματα  που ασχολούμαστε ή ανάλογα με τις διαθέσεις και τις ανάγκες των παιδιών. Πάρτε μερικές ιδέες για να είστε ετοιμοπόλεμοι τη χρονιά που μας έρχεται..

 Ξεκινώντας από τις βασικές γωνιές

 Το Μαγαζάκι

Το Κουκλόσπιτο

Παζλ
Οικοδομικό Υλικό-Τουβλάκια
Γωνιά γραφής
Γωνιά Μαθηματικών
Γωνιά Βιβλιοθήκης
Μπορεί να υπάρχει μια γωνιά στην τάξη που να αλλάζει ανα εποχή ή μπορούμε κάθε εποχή να διαμορφώνουμε άλλη γωνιά.Ακόμη, οι γονείς μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών ή με τα θέματα που ασχολούμαστε κατα τη διάρκει της χρονιάς.

 

Ότι κι αν κάνετε, αφήστε τα παιδιά να εμπλακούν σε αυτό, να δώσουν ιδέες, δώστε τους ρόλους να συμμετέχουν στη δημιουργία γωνιών για να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους και τα ενδιαφέροντά τους, εξάλλου η φαντασία των παιδιών ξεπερνάει κάθε φαντασία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου