Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Βήματα για τη ζωή (Βοηθός της τάξης)

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και μαζί με τους κανόνες που δουλεύουμε το πρώτο μήνα ξεκινήσαμε και το πρόγραμμα ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων  "βήματα για τη ζωή". Ξεκινήσαμε με τις πρώτες μέρες τα παιχνίδια γνωριμίας και κάναμε τον τροχό της φιλίας όπου γινόμαστε ζευγαράκια,φορούσαμε τα βραχιολια της φιλίας και διαλέγαμε  από το κουτί της φιλίας μία δραστηριότητα να κανουμε για να γνωριστούμε καλύτερα και να γίνουμε φίλοι όλοι μεταξύ μας. Ααα να μην ξεχάσω και το κουτί του κεφιού, όπου γράφουμε σ ένα χαρτάκι μία δραστηρίοτητα που μας αρέσει πολύ και περνάμε καλά και όταν βαριόμαστε ,τραβάμε ένα χαρτάκι και κάνουμε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες!


  Αφου γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να γινόμαστε φίλοι, μιλήσαμε για το πρόγραμμα, τι είναι, καθε ποτε θα το κάνουμε και είπαμε και για το βοηθό και ότι θα υποδυόμαστε ρόλους και θα γινόμαστε ηθοποιοί.Στη συνέχεια, αποφασίσαμε τι σχέδιο θα έχουν οι κονκάρδες των ηθοποιών και μετά πήγαμε στον υπολογιστή  και τις φτιάξαμε.


 Τα παιδιά ενθουσίαστηκαν περισσότερο όμως με το θεσμό του βοηθού και αμέσως ξεκινήσαμε τη διαδικασία,γράψαμε τα ονόματά μας και τα βάλαμε σε ένα βαζάκι που έλεγε δεν έγινα βοηθός και κάναμε την κληρωση. Πρώτος βοηθός μας θα ήταν ο Χάρης!Ο Χάρης θα έπαιρνε την τσάντα του βοηθού στο σπίτι θα την γέμιζε με πράγματα που αγαπάει και φωτογραφίες από τότε που ήταν πιο μικρός και με την οικογενειά του και την μέρα που θα  ασχολούμασταν με το πρόγραμμα θα μας παρουσίαζε τον εαυτό του. Ακόμη ο βοηθός είχε τον πίνακά του όπου θα έβαζε φωτογραφίες, ζωγραφιές και ένα χαρτί που θα συμπλήρωνε με κάποια στοιχεία του. Επίσης, καλέσαμε τη μητέρα του να μας μιλήσει γι αυτόν.


Και έτσι κι έγινε, ο Χάρης μας έφερε τα αγαπημένα του παιχνίδια, μας μίλησε για τον εαυτό του,μας έδειξε φωτογραφίες και όλα αυτά φορώντας φυσικά την κονκάρδα του βοηθού. Αφού γνωρίσαμε τον Χάρη καλύτερα μιλήσαμε για τις φιλοφρονήσεις, τι είναι, γιατί τις λέμε.Έτσι, είπαμε κάποιες φιλοφρονήσεις για τον βοηθό μας και τις καταγράψαμε.Στο τέλος της ημέρας, για να ευχαριστήσουμε τον βοηθό του δώσαμε το βραβείο του βοηθού που το βρήκα από την συνάδελφο Καλλιόπη Παπουτσάκη στο www.popi-it.gr όπου γράψαμε τις φιλοφρονήσεις που είχαμε πει γι αυτόν.Τέλος, ο βοηθός έβαλε το ονομά του στο βάζο που λέει ότι έγινε βοηθός και διάλεξε το όνομα του επόμενου βοηθού.






Η επόμενη βοηθός μας ήταν η Εύα που μας έφερε πολύ υλικό!!




Επόμενη βοηθός ήταν η Μαρία, η οποία μας έφερε πάρα πολλές φωτογραφίες, χειροτεχνίες και το ενθύμιο από τον παιδικό σταθμό, παιχνίδια και ένα φάκελο με τα αγαπημένα της βιβλία.



 Ο επόμενος που κληρώθηκε ήταν ο Εϊμέν όπου μας έφερε πολύ πλούσιο υλικό από φωτογραφίες, παιχνίδια και βιβλία.

Κάθε Τετάρτη γινόταν και ένα παιδί και φτάσαμε μεχρι τον Φεβρουάριο όπου και γίναμε όλοι βοηθοί.Ακολουθούν φωτογραφίες από όλους τους βοηθούς.

Ο Μιχαήλ


Ο Χρήστος

Ο Φώτης
Η Χρυσαλία

Ο Δημήτρης
Η Βασιλική




Ο Μεχμετεμίρ
Η Μπερρά
H Aϊσού

2 σχόλια:

  1. Kαλή αρχή Γεωργία με το πρόγραμμα!!!!Εμείς περιμένουμε το βιβλίο για να το ξεκινήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Νατάσα!Ειναι πραγματικά πολυ αξιόλογο προγραμμα, θα το ανακαλύψεις όταν παρεις το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή